Blog

Yayınlarımızı takip edin!

e-Fatura’ya Nasıl Geçilir? Ne Kolaylıklar Sağlar?

e-Fatura’ya Nasıl Geçilir? Ne Kolaylıklar Sağlar?
Görüntülenme: 1495
27 Ağu 2020

e-Fatura normal faturanın elektronik halidir. 2013 yılından itibaren firmalar elektronik fatura olan e-faturayı kullanmaya başladılar. Yıllık ciroya göre ya isteyerek kullanabiliyorsunuz ya da cironuzun durumuna göre zorunlu olarak e-faturaya geçiş oluyor.

E-faturanın Avantajları

Maliyetleriniz azalır ve Kâğıt, kırtasiye gibi kalemlerdeki harcamalarınız düşer

E-fatura otomatik olarak müşterilerinize iletildiğinden dolayı takip kolaylaşır ve hızlıca belge işlemlerinize ve ödeme almanıza olanak sağlar.

Normal faturaya göre daha hızlı ve pratik hazırlayabilirsiniz.

Arşiv sorununu ortadan kaldırır eskisi gibi arşiv odaları yaratmaya gerek yok bütün e-faturalarınız internet ortamında güvenle saklanıyor.

Kargo maliyetleri ve kargo takibi ile uğraşmayacaksınız.

İptali ve iadesi daha kolay.

E-Faturaya Nasıl geçilir?

E-fatura’ya geçmek istiyorsanız öncelikli olarak Tübitak’ın Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurmanız gerekmektedir. Buradan alacağınız mali mühür ile işlemlerinize devam edeceksiniz, Şahıs firmalarının mali mühür alma zorunluluğu bulunmamaktadır isterlerse e-imza ile de e-faturaya geçiş yapabilirler. Mali mühür yada e-imza Firmalara internet ortamında fatura kesebilme olanağı veren bir sertifikasyondur.

Mali mühür veya e-imzanız elinize ulaştıktan sonra Gelir İdaresi Başkanlığına (GİB) başvurarak e-faturaya geçiş sürecisiniz tamamlanacaktır. İşlemler sonunda GİB portal, Firmanız gib ve Özel entegrasyon şirketler aracılığı ile kullanabilirsiniz.

Gib Portal: E-faturayı GİB’in internet sitesinden ücretsiz olarak her hangi bir crm yapısı olmadan, sunduğu gibi GİB Portal kullanmanız mümkün.

Fixhesap: ihtiyacınız olabilecek ön muhasebe ayrıcalıklarının yanında e-fatura, e-arşiv fatura, e-irsaliye gibi tüm interaktif işlemleri fixhesap uygulamamız üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

E-fatura’ya nasıl geçilir? Hangi entegrasyonlar var hepsini sizin için yazdık.

Dilerseniz Fixhesap uygulamamız üzerinden ücretsiz deneme hesabınızı oluşturabilir ve e-fatura başvuru süreçlerini kolayca gerçekleştirebileceğiniz adımları takip edebilirsiniz. Entegratör başvurularınızı Fixhesap uygulamamız üzerinden yapabileceğinizi unutmayın!

Henüz bir yorum yazılmamış...

Bir yorum bırakın!

64621

Karakter Limiti 400